Årets bild 2021

Färgelanda Fotoklubb har bjudit in medlemmar till tävlingen ”Årets bild 2021”, där alla har kunnat delta oavsett om man fotograferar med en ”vanlig” kamera eller en mobilkamera.

Juryn har bestått av Tanja Mueller från Melleruds Fotoklubb

Här är de 5 placerade bilderna med respektive motivering.

Plats 1 Foto Hans Kvist – ”Den här bilden fastnade jag för direkt. Den stack verkligen ut ur mängden. Gillar ”action” i bilden och hade gärna fått veta lite mer om musiken som spelades vid tillfället bilden kommit fram. Samt att ansiktsuttrycket fastnade på bilden på ett lite mer ”knäpp” sätt, som säkert matchar musiken som spelas, gör att bilden hamnade på första platsen. GRATTIS!”
Plats 2 Foto Eva Bagge Johansson – ”Vackert i sin enkelhelhet och färgskala. Välkomponerat. Ingenting saknas och inget mer behövs för den här typen av bildspråk. Kontrasten mellan den torra kvisten och den perfekt nymålade staket är avgörande för bilden. Mycket bra att skuggan av kvisten förmedlar med bakgrundsfärgen.”
Plats 3 Foto Eva Bagge Johansson – ”Här har vi den perfekta bilden till kommande säsongens turistbroschyr-titelsida. Känslan av frihet och sommar väcks och en aning om längtan finns. Fin indelning av bildytan med mycket himmel.”
Plats 4 Foto Alf Lindberg – ”Blivande” – en vacker bild med passande bildtitel. Genomtänkt bildkomposition med snygg färgkombination.
Plats 5 Foto Ernst Knutsen – ”Vacker porträtt av skogsmiljö. Blicken dras in i bilden och följer åns förlopp. Ett motiv som skulle fungera lika bra även i svartvit form.”