Urban Henriksson

DSCF6922Intervjun  med Urban genomförs i hytten på Räddningstjänstens brandbil. När Urban har jouren så kommer han till mötena klädd i brandmansställ. Det gör att kan delta på mötena och ändå ha jour i brandkåren.

Urban flyttade in till Färgelanda kommun från Uddevalla när han var 9 år. Arbetar på IAC, som tillverkar delar till bilindustrin som facklig ordförande. Förutom fotograferingen som hobby  är Urban deltidsbrandman sedan åtta år.

Varför började du fotografera?

  • När vi skulle åka till Eurodisney i Paris beslöt jag mig att köpa en riktig kamera, det är väl mer än fem år sedan. Det blev en Sony systemkamera.

Vad tycker du om att fotografera?

  • Har väl inget speciellt, jag försöker fånga stunden,  utflykter med fotoklubben är bra. Då fotograferar man med andra.

Vad är det som är bra med fotoklubben?

  • Det bästa är att man får hjälp och stöttning kring fotograferingen, man blir också bekräftad genom  att titta visa och få kommentarer på sina bilder.

Har du något fotoprojekt på gång?

  • Jag kommer att fota mer nattbilder och måla med ljus. Har varit på en kurs som handlade om att måla med ljus. Vi testade ficklampor, ledljus många olika sorters ljus som gav olika effekter. Det är något som intresserar mig som jag kommer att arbeta med.
    Mitt  största problem är tiden, jobbar så mycket och tiden räcker inte till att fotografera i den utsträckning som jag vill.