Roger Myrström

Roger Myrström & Örtaberget foto

Roger Myrström-Redigera

Intervjun genomförs i april 2015, Roger är ny och engagerad ordförande i Färgelanda Fotoklubb. Som person är Roger lättsam, har glimten i ögat och har alltid nära till skratt, han har lätt för att bjuda på sig själv i alla sammanhang. Född och uppväxt i Uddevalla, flyttade till Färgelanda 1983 då han byggde sin villa. Roger har gedigen erfarenhet från flera branscher, han har arbetat många år på Uddevallavarvet, på Vindö-varvet, mattläggare, byggnadssnickare, egen möbelsnickeri, arbetsledare på Ekoreturen i Färgelanda kommun. Ett år innan pensionen startade Roger ett företag på nytt, han snickrar och svetsar och har dessutom byggt upp en komplett fotostudio, Örtabergets Foto.

Örtabergets Foto studio

Roger har tagit sitt fotograferande på stort allvar och driver idag sin fotostudio som ett komplement till sin andra verksamhet, det blir en hel del uppdrag av olika slag, porträtt, bröllop, husdjur är det vanligast. Fotografering sker både i studion men också ute hos kund. Studion är fullt utrustad och Roger erbjuder även utskrifter och passepartouter i alla mått.

När började du fota på allvar?

– Jag fotograferade på allvar när barnen var små på -80 talet, sen låg intresset nere till 2009 då jag gick en fotokurs. Då vaknade intresset på allvar igen och jag skaffade en Sony systemkamera. Sen dess har jag varit fascinerad av fotografering och har investerat en hel del i fotograferingen.

Har du fler intressen?

– Schamanism är också ett stort intresse som jag utbildat mig i, en gammal läkekonst som handlar om healing och ett naturligt förhållningssätt till naturen. Har också en stor örtaträdgård och en damm med koikarpar. Jag trivs med att arbeta i trädgården och filosofera vid dammen.

Om du skulle beskriva dig som fotograf, vem är du då?

– Har vuxit ifrån makrofotografering som  var mitt stora intresse tidigare till att fotografera det mesta. Mycket beror på att jag nu har studion och det har blivit många uppdrag av olika slag. Jag är gärna i studion, tror att jag kan beteckna mig som en hängiven fotograf.