Lennarth Bernhardsson

DSCF6913-RedigeraJag får möjlighet att intervjua Lennarth Bernhardsson en av de första riktigt varma dagarna i april, han berättar att han är östgöte från början, uppvuxen på Hönö, flyttade Uddevalla och sen vidare till Stigen i Dalsland.

När började du fotografera?

Jag kan inte riktigt minnas när jag började men jag har bilder i albumet från -59. Hade fått min första lådkamera och fotografera fåglar, klasskompisar och allt möjligt.
När jag träffade min hustru och lärde känna min blivande svärfar var han fotograf på Göteborgs Spårvägar. Då blev det en nytändning och den första systemkameran inköptes. Det var då jag lärde mig att förstora svart-vitt.  Sen flyttade jag till Uddevalla och där startade vi en fotoklubb som hette Intim.  Klubben var aktiv från 74 – 84 Vi hyrde en liten etta och hade fotolabb, förstorade och hade möten.

Lennarth berättar att som många andra kom filmkameran in och fotografering och filmning varvades under -80 talet.  När en digital kamera blev aktuell så blev den en Canon systemkamera eftersom den analoga hade varit en Canon och det fanns en del objektiv liggande.

Vad arbetar du med?

  • Det digitala är mitt arbetsområde, jag arbetar på Högskolan Väst med utbildning kring den digitala verkligheten som omger oss.

Vad fotograferar du helst?

  • – Naturen och resor är mitt fokus, på senare tid har barnbarnen blivit intressanta motiv. Men det är framförallt resor, naturresor och gärna norrut.  Vi har numera en husbil och förra året körde vi norrut, via Norrland till riksgränsen vidare till Norge och Lofoten en tur på 400 mil.
  • I år (2015) går resan ner över Europa, Tyskland för att prova lokalt öl och vin, boende på vingårdar. Sen tar vi vägen över fler vindistrikt i Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland. Bor på vingårdar och upptäcker nya områden. Jag räknar med att den turen tar en månad.

Värt att nämnas att Lennarth är att beteckna som både gourmet och gourmand, tycker om att laga mat och är intresserad av livets goda.

Har du några fotoprojekt inför 2015?

  • Klubbens resa till Hållö kommer jag att delta i. Jag planerar också att fotografera våren med lite ny teknik för att softa motivet som jag vill prova.  Till hösten planerar jag att fota kalfjället i höstfärger, sen är en resa planerad till Danmark, förutom den långa resan till Europa  förstås.

Vad uppskattar du med Fotoklubben

  • Jag tycker om kamratskapet, den goda stämningen, det jag saknar i klubben är att vi diskuterar bilder mer ingående och hur vi uppfattar dem.

Bilder jag gillar: Fler hittar du i Lennarth´s album

JävreJävre

presentation-9789
Trift på Ramsvikslandet

presentation-9840
Allium i trädgården

Uttakleiv
Lofoten

presentation-2353
Barnbarn