Lasse Larsson

_DSF5563-RedigeraLasse har varit medlem sedan Färgelanda Fotoklubb bildades, han har många järn i elden förutom fotografering. Intresset för foto startade på -70 talet när hans kompis skaffade en kamera. I grunden finns ett konst och bildintresse, Lasse gillar enkla rena motiv, svartvitt fascinerar mest just nu.

Vad är du för en fotograf?

– Jag gillar att var ute i naturen, för mig är fotografering ett sätt att slappna av och få energi. Trivs både i naturen och att dokumentera stadens puls. Gillar att bildbehandla i Lightroom, fotograferar i RAW och ofta manuellt.

– funderar på att skaffa en liten kompakt att ha med i bröstfickan, det är enkelt och lätt, tror att kameran skulle få vara med oftare. Han trivs bra med sin Nikon och har inga planer på att sälja den men tankarna på en bra kompakt växer sig allt starkare.

På väggarna i vardagsrummet hänger Lasses bilder, flertalet är naturbilder från klubbens resor.

Gemenskapen och det sociala i klubben är viktigt. Har varit med på alla resor utom en.

– Jag lär mig mycket när vi fotograferar med andra på våra resor, det är stor skillnad på att fotografera tillsammans och sitta i en kurslokal. Har fått nya kontakter med andra klubbar i Dalsland och jag hoppas att vi för större samverkan i framtiden

Den egna utvecklingen har lett till att Lasse nu är engagerad i klubbens fotokurser, det har lett till en fördjupning i teori kring fotograferingen. Klubbens interna Facebookforum är jättebra, det visas många bilder och medlemmarna är engagerade och hjälper till med kommentarer och kritik. Nästa fotomål som hägrar är en fotoresa till Skottland eller Lofoten tillsammans med några från klubben.

Men innan dess har Lasse arrangerat fotoresa till Hållö med övernattning i september, redan nu är det sexton anmälda från klubben.

 

Bilder jag gillar

Den här bilden tycker jag om därför att den har i mitt tycke bra djup.TDX_7606 (1)

Den här bilden tycker jag om därför att den återger den minnesvärda kvällen i Medborgarhuset när vi fotograferade Teatergruppen Imagine.TDX_3960 (1)

Den här bilden tycker jag om därför att den ger mig tankar om nya resmål.TDX_8340 (1)

 

Lasse´s digitala album