Bengt Olsson

_DSF5683-Redigera (1)

Född och uppvuxen i Lilla Edet, sen blev det lumpen och arbete i Göteborg. Sökte och fick jobb som arbetsledare på Samhall i Rådanefors 1977. Arbetade på Samhall i Dals-Ed för att sen starta mekanisk verkstad i Färgelanda. Bengt har alltid varit en fixare som hittar lösningar på det mesta, nu arbetar han i verkstaden när lusten faller på men fotograferingen tar allt mer tid. Bengt är en synnerligen engagerad och hängiven fotograf som är engagerad i flera av klubbens projekt

Hur kom det sig att du började fotografera?

– Köpte en systemkamera av en medlem i klubben och sen var jag fast. Det roligaste har varit att jag ser en utveckling i mott fotograferande. Jag har skaffat fler optik och just nu har jag fastnat för macro. Gillar utmaningen att se motiven och klara av att fånga det på bild. Macro är en utmaning att kunna visa det stora i det lilla.

Vad fotograferar du just nu?

– Vi är ett gäng i klubben som disponerar vår tid och vi fotar tillsammans varje vecka. Varje gång är det ett nytt motiv som vi fotar. Vi lär enormt mycket av varandra under fotograferingen. Just nu arbetar vi med att fotografera kommunens alla kyrkor och vi har blivit så väl mottagna av prästerna som visat och guidat oss. Projektet har blivit större, nu vill stiftet att vi gör en utställning i september när stiftet har ett kyrkomöte i kommunen.

– Jag tycker förutom fotograferingen att den sociala samvaron i klubben är en viktig del som jag uppskattar. Klubben arrangerade en bra grundkurs som jag gick två gånger, sen kände jag att jag fick grepp på fotograferingen. Nu går jag en fortsättningskurs, natur och macro är det som intresserar mig mest.

Vad händer i sommar?

– Nästa aktivitet är en resa till Åland, min sambo kommer att följa med. Det är trivsamt med klubben att det finns möjlighet att ta med respektive. Förutom det är en del dagsutflykter planerade som jag deltar i så sammanfattningsvis blir det en hel del fotograferande.

Bilder jag tycker om:

Lugn och harmoni med vackra färgerDSC02014

Naturen är fantastisk som konstnärDSC03249

Se det stora i det lillaDSC03797

Bengt´s digitala album