Fotoresa Britta

Lördagsmorgon den 18:e augusti regnade det. Inte helt ovanligt denna sommar men just denna vecka hade vi haft fint väder ända till fredag kväll. Lite snopet när det var dags för en tur med T/S Britta för den årliga fotoresan som arrangeras av Uddevalla Fotoklubb.

Färgelanda Fotoklubb hade bjudits in till resan som detta år skulle gå till Stora Kornö. Efter upprop där alla fick sitt skeppsnummer lade Britta ut och gick för motor genom Malöströmmar till Ellösfjorden där segel sattes. Många passade på att ta bilder på alla tampar och tåg. Och samtidigt njuta av att regnet avtog även om solen inte visade sig. Ett ganska bra fotoväder med ett lite mjukare ljus.

Väl framme på Stora Kornö lade Britta till och vi fick ett par timmar över för att undersöka öns olika byggnader, stenar och växter. Jag hade planerat att försöka ta bilder av vatten som blir som bomull runt strandens stenar. Tittat på ön genom Google Maps och sett att det gick en gångstig till den sydvästra stranden vilket passade perfekt för där borde det vara lite vågor i den vind som nu fanns. Väl framme vid stranden och de kommande långa slutartiderna var det för ljust. Trots det grå vädret saknades plötsligt ett gråfilter, och det står nu på önskelistan.

Deltagarna spreds ut över ön och hittade alla sina favoritmotiv.

Ett par timmar går fort och det var snart dags att vända åter till hamnen och lägga ut för hemfärd. Vi hann med en planerad sälsafari på hemresan som samtidigt inbjöd till att samtala om de olika motiv som hittats och de foton som förhoppningsvis skulle bli resultatet.

Ett stort tack till Uddevalla Fotoklubb för den trevliga resan. Ser redan fram emot att bli inbjuden nästa år och hoppas då på fler deltagare från vår egen klubb.