Färgelanda CUP

Inte alltid så lätt att hålla fokus på bollen. Foto: Alf Lindberg
Inte alltid så lätt att hålla fokus på bollen. Foto: Alf Lindberg

140 lag, 2 200 spelare och över 340 matcher på tre dagar. Färgelanda Cup fyller 25 år, och Färgelanda fotoklubb har svarat för fotodokumentation under en följd av år.
Vi bidrar med matchbilder och vinnarbilder. Ett bra tillfälle att visa upp fotoklubben, och ett bra tillfälle att utvecklas som fotograf, säger Ernst Knutsen, cupansvarig i fotoklubben.

Att Sverige haft stora framgångar på ungdomssidan i fotboll i sommar – EM-guld både för tjejer F19 och grabbar U21 – finns nog som sporre för en och annan av spelarna som kämpar i solskenet. För några av dem är det första gången de får spela på riktigt gräs – allsvenska Hammarby har tre tjejlag på plats, tjejer som alltid spelar på konstgräs annars.

För fotoklubbens medlemmar är det mest bara roligt att se all entusiasm och glädje. Och att försöka hålla fokus på bollen, inte alltid så enkelt när man låter sig fångas av spelet.

Vänersborgs IF är största klubb i turneringen. Elva lag deltar, såväl pojk- som flicklag, totalt över 200 spelare och ledare. Närhet, välorganiserat och bra boende är viktiga orsaker till att klubben satsar stort på Färgelanda cup. Målsättningen är – om man frågar tjejerna i F12: Vi ska vinna!

Vad är då roligast med cupen?
– Vi har superkul när vi får vara ihop med laget i flera dagar. Och discot är bra! säger tjejerna.

Vänersborgs IF F12
Tjejerna i Vänersborgs F12 har målet klart: Vi ska vinna! Foto: Alf Lindberg

För Färgelanda IF och Färgelanda är cupen årets stora händelse. Befolkningen näst intill dubbleras under några hektiska dagar. För den bofaste blir det en ny upplevelse att behöva jaga p-plats, och affärer och matställen har lilla julafton Lennart Olsson är cupansvarig sedan slutet på 90-talet.
Att spelarna som kommer hit har roligt är viktigast. Sen försöker vi se till att det funkar bra med boende, mat och kvällsaktiviteter. Närhet och trygghet är viktigt, vi har disco för yngre och äldre, och frivilliga som nattvandrar. Och så alla actionfyllda bilder som fotoklubben bidrar med.
140 lag är max vad man klarar av med planer, boende mm. Men det är många fler lag som vill komma.
200 lag skulle vi lätt kunna ha, om vi bara fick plats med dem, säger Lennart.
Av fotoklubbens medlemmar deltog i år Monica Enemark, Johnny Odden, Lasse Larsson, Evelina Kvist, Jan Stalfors, Urban Mathiasson, Eva-Lena Olsson, Ernst Knutsen, Alf Lindberg.
Bilderna hittar du här:
http://www.fargelandaif.se/fargelandacup/bilder15.aspx

Text: Alf Lindberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.