Kvällsfotografering i Uddevalla

Kvällsfotografering i Uddevalla

Alla medlemmar i klubben kan bjuda in till spontanfotografering, det går till så att man på klubbens interna forum lägger ut en blänkare om en aktivitet man har planerat göra själv. Medlemmar kan i mån av intresse och tid hänga på och så bildas en spontanfotogrupp. Vi kallar det ”foto in action”  – vi fotar i skarpt läge tillsammans.

Denna gång var det Ernst Knutsen som ville fota kvällsbilder i Uddevalla, en uppföljning till vår Göteborgsresa. Vi blev tio personer som åkte till Uddevalla fredagen den 28 december. Första målet bestämdes vara Uddevallabron i motljus, vädret ville annorlunda och solen gömde sig bakom tjocka moln. Vi tröstade oss med en gemensam fika på Centralens Konditori medan vi väntade på att det skulle mörkna lite mer.

Vi är överens om att den sociala samvaron är lika viktig som själva fotograferingen, liksom att visa och diskutera de bilder man fått på det gemensamma forumet efteråt. Det blev en anstormning av kvällsbilder och det är intressant att se hur samma motiv kan tolkas på så många olika sätt. En bra effekt av fotograferingen är diskussionen om hur motivet ska hanteras, problem med tekniken och inställningarna, alla hjälper alla att få bra resultat.

Klubbens tjejer visade framfötterna, det är kul att se hur de utmanar ”gubbväldet” och många gånger visar med sina bilder var skåpet ska stå. Kvinnor är generellt mer vakna och ser mer och fler detaljer medan gubbarna fotar på som ”vanlig”.

Uddevalla har satsat på nya juldekorationer på flera gator så det finns mycket att fota, Kungsgatan och Drottningatan är vackra liksom broarna upp mot kyrkan. När vi fotar så väcker vi en hel del uppmärksamhet, förbipasserande stannar och frågar vad vi fotar, om det har hänt något. För en del blir det en aha-upplevelse att se bilder på omgivningen.  Vi fotade runt centrum i tre timmar och avslutade med att åka tillbaka till första fotoläget för att fota Uddevallabron, men det var för mörkt, den kräver lite motljus för att bli bra.

Nu avslutar vi detta året och ser fram mot ett nytt 2013 med många nya trevliga fototräffar.

 

//Jan Stalfors

 

Klicka på en bild, den öppnar sig i eget fönster, du kan navigera till nästa bild med pilar i höger kant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.