Fotoresa Göteborg 2012

Fotoresa till Göteborg

 

Lördagen 14/12 reste sju medlemmar från klubben till Göteborg, målet var både att idka social samvaro och ta kvällsbilder. Vi åkte tåget 13.08 från Uddevalla, ett praktiskt och trevligt sätt att resa, vi slapp bilen och kom in i centrum utan p-problem.

Lennart kollar om alla har kommit

Vi startade med den sociala delen och gick på restaurang Ölrepubliken (rekommenderas varmt), vi provade under Ingmars ledning lite nya ölsorter. Ingmar Strannevik, är född i Götet och hade ansvaret för vår ruttplanering och guidning i olika ölsorternas rike. Han gjorde det på ett förnämligt sätt och kvällens favoritöl blev ”Dundermörk” från Nynäshamn. En vilt-Wallenbergare toppade vårt besök på restaurang Ölrepubliken (Kronhusgatan 2).

 

Vår ruttplanerare och ölguide delar med sig av sina kunskaper

Vi fotograferade oss  sedan sakta upp mot avenyn, varhelst vi stannade till och ställde upp stativen stannade folk och frågade vad vi fotade eller om något skulle hända. En del tog fram sina mobiler och fotade i samma riktning som vi, nickade och sa
–det var fint, så har jag inte sett  det tidigare.

Saluhallen

 

 

Vi kom till slut upp till Poseidon och tog några ”måste ha-bilder” från trappan innan vi tog spårvagnen till Göta Älvbron, åkte över till andra sidan och gick tillbaka över bron medan vi fotade stadens skyline med skeppet Viking och Läppstiftet i förgrunden. Det kändes tryggt att vara i en grupp av fotografer, både säkrare och trevligare. Speciellt kul är att vi har yngre engagerade kvinnor som hänger med på våra utflykter, tycker att dom tar för sig bra i gänget.

Vädret var disigt och det kom lite regn, men väl förberedda och bra klädda var det inget som bekymrade någon av oss. Med tjugo minuters marginal till godo kom vi till Centralen, lagom för att få en kopp kaffe innan tåget avgick från 20.40. Det var trötta men belåtna fotografer som tittade på sina foton på vägen hem. Under söndagen flödade vårt interna forum av fina kvällsbilder, jag kan bara konstatera att klubben har duktiga OCH trevliga fotografer.

Vy från bron

 

Ser fram mot ytterligare en resa i mellandagarna.

 

// Jan Stalfors

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.