Kerstin Erlandsson

_DSC9551Kerstin Erlandsson blir intervjuad en solig sommardag i Högsäter, trots att klockan är över nio så sitter vi ute och njuter av sommarvärmen. Hon är en engagerad medlem, nyss hemkommen från en fotoresa till Åland som hon arrangerat i klubbens regi.

Varför fotograferar du?

Jag har alltid gillat färg och form, jobbade arton år i färg och tapethadel, är ekonom men gillade att vara med i affären. Nu driver jag en affär med garner och handarbete tillsammans med min dotter.

Arbetar en hel del med att fotografera produktbilder på garn och handarbeten till hemsidan.

Jag har fotograferat sen 20- års ålder, mina främsta fotointresse är att fotografera djur och natur. Tycker att det är svårt med människor och porträtt, de blir inte så naturligt som jag vill. Jag fotograferar och trivs bra med min Canon det är samma system som min man använder vilket gör att vi kan dela optik och annan utrustning.

Berätta om Ålandsresan

Tanken på resan kom upp när en annan medlem berättade om sin Finlandsresa. Jag har vart på Åland tio gånger tidigare, första gången 1989 och diskussionen väckte tanken på att göra en fotoresa. Jag har många fina minnen från Åland. Vädret var inte det bästa, det regnade och blåste en hel del, men resan var ändå lyckad.

Vi såg Pommern, den fyrmastade barken Pommern seglade med spannmål från Australien, vi gick till sjöfartsmuseet och besökte också ett fantastiskt fotomuseum. Under besöket på Åland fotograferade vi fästningsruinen i Bomarsund. Den byggdes upp av ryssarna under den period, då Åland tillhörde Ryssland. Fästningen hann aldrig färdigställas utan förstördes i ett krig 1854 mellan å ena sidan Ryssland och angriparna bestod av England, Frankrike och Turkiet. För den fotointresserade kan jag berätta att det finns 700.000 äppleträd på Åland så ett besök under den tiden som äppleträden blommar är fantastiskt. Jag är mycket intresserad av vad som växer på åkrar och i grönsaksodlingar på de platser jag besöker.

Har du tankar på någon mer resa?

Om intresse finns skulle jag gärna arrangera en resa till Österlen i Skåne, det är ett ställe som jag har besökt flera gånger och gärna återkommer till för att fotografera med andra från fotoklubben.

Vi pratar vidare om fotoklubben, Kerstin berättar att hon uppskattar enkelheten och engagemanget i klubben och att alla får plats. Det är högt i tak, alla har åsikter, alla respekterar och lyssnar på varandra.

1-1-IMG_6472-003

1-1-IMG_6968