Kennet Erlandsson

_DSC9556-Redigera kopieraFödd och uppväxt i Uddevalla, arbetat som snickare hela livet, medlem i klubben sedan sex år. Kennet började med en nybörjarkurs och anledningen till att han började fota var att pensioneringen närmade sig. Han har alltid varit intresserad av natur och att dokumenterade med kameran lockade honom.

Jag trodde aldrig att jag skulle bli så biten och intresserad som jag blev. Det har blivit väldigt mycket fotografering under åren säger Kennet

 

 

Vad för typ av motiv fotograferar du helst?

För mig är det natur som gäller, jag är en naturmänniska och gillar att vara i naturen och vill försöka fånga den fantastiska natur som vi har. Tycker om havet och fiskar gärna, krokade en 46 kilos hälleflundra i våras, det var en upplevelse. Jag bor nära naturen i Lerdal där det finns gott om både djur och  andra naturvyer nära inpå. Tidigare jagade jag och det gör jag väl fortfarande men nu endast med kameran.

Kennet berättar vidare om sin kärlek till havet, hummer premiären är en helig period för honom. Seglat har han gjort mycket under många år, både längre seglingar, och tävlingsseglat. En av båtarna som han seglat till Norge och Danmark regelbundet flera gånger om året i en nio meters Mamba. Tävlade med en 707:a som han hade tillsammans med en kompis.

Vad tycker du om din utveckling som fotograf i klubben?

Jag är väldigt nöjd med min utveckling, jag har lärt mig massor och fått mycket kunskap från klubben, genom kurser och av medlemmarna, det är enkelt att ställa en fråga och jag får svar direkt av någon annan medlem.

Kennet har som plan att börja med macrofotografering och ser fram mot det, i övrigt så finns inga aktuella resplaner. Han har inte hunnit fundera på en ny resa då besöket på Ålands nyss är avslutad.

På frågan önskemål på klubben om nya kurser står en blixt-kurs högt på listan. Kenneth är engagerad i klubbens styrelse och vill gärna att klubben fortsatt skall utvecklas med fler medlemmar och aktiviteter.

namnlöst-4

namnlöst-5

namnlöst-2