Josefin Strannevik

_DSF7126-RedigeraJosefin är en av klubbens yngsta medlemmar, hon har varit mer aktiv tidigare men just nu är det uppehåll på grund av studier i Stockholm. Josefine har många intressen, förutom fotografering så dansar hon, gillar bilar, och är en aktiv scout.

– Som fotograf har jag inte någon speciell inriktning, jag fotograferar det mesta, landskap, natur och detaljer.

Dansen just nu är bugg och jive, Josefine är född in i dansen med föräldrar som har dansat genom livet. Intresset för gamla bilar har hon fått av pappa Ingmar som har en passion för engelska bilar, i garaget står både en MGB -74 och en Lotus Caterham.

– Jag vill ha en egen Chevrolet Impala, jag försöker påverka pappa, han är lite intresserad, får se hur det går, säger Josefin

Äventyret väntar på Josefin, hon reser till Japan efter skolan på scoutläger, ett stort läger med scouter från hela världen. Hon skall vara borta en månad och berättar att vistelsen är både nöje och arbete. I lägret kommer hon att arbeta men det finns också tid för att resa och upptäcka Japan.

Det som är anmärkningsvärt är Josefins yrkesval, hon studerar till bergarbetare, hon skall borra och utföra spränguppdrag. Måste erkänna att i min värld är en sprängare en stor man med håriga armar, inget för en flicka. Josefin berättar vidare och jag får snart klart för mig hur fel jag har. Utbildningen är nästan klar och det är bara att gratulera tuffa Josefin till hennes utbildning. Hon berättar att hon vill arbeta med svåra och komplicerade sprängningar intill ömtåliga saker och anläggningar.

Beskriv din personlighet?
– Jag är nog stark, jordnära, glad och envis.

Vilket är dit drömfotoprojekt?
– Just nu har jag inget på gång, fotograferingen ligger lågt nu under utbildningen. Har fotograferat tre bröllop och det tyckte jag var skoj. Det var krävande, jag fick vara på tå hela tiden med det var roligt.