Ingvar Onsjö

Ingvar är rektor på kommunala Vuxenutbildningen, han gillar att fotografera, vi startar intervjun med att komma in i en diskussion om Ingvars bilder som ofta väckt uppmärksamhet. Ingvar vill hävda att det är slumpen som har hjälpt honom medan jag hävdar bestämt att det är inte slumpen som gör att han tar så bra bilder.

Vilka är dina fem bästa bilder?

– Det är nog bilder från någon av mina resor men de är väl mer bilder på udda motiv och jag tror inte bilderna är bättre i sig. Har varit på Galapagos och där fotograferade jag en hel del och fick en del bra bilder som jag blev nöjd med.

Hemma i huset finns Ingvars bilder på väggarna, det som lockar i fotograferingen är att upptäcka färger och former. Han gillar också att fota affärer och skyltfönster för att visa på förändringarna. Ett annat projekt var att fotografera från samma punkt under ett år.

Vad önskar du av Färgelanda Fotoklubb

– Det hade vart intressant om de som hade samma kameratyp hade förutsättningar att låna lite olika optik eller att  få tillgång till en riktigt bra skrivare skulle vara trevligt. Sen har klubben förutom fotograferandet en viktig social funktion för medlemmarna som är bra att upprätthålla. I planerna för framtiden ligger mera resande som Alaska och Canada som har unika miljöer.