Ernst Knutsen

_DSF5660-RedigeraVi sitter hemma hos Ernst vid köksbordet i stugan utanför Stigen och pratar om fotoklubben. Ernst flyttade som ung från Östersund till Göteborg och arbetade på Volvo i fyrtitre år. Från Göteborg gick flytten till Färgelanda. Ernst har haft en annan hobby innan han har sprungit 20 maratonlopp och tränar fortfarande varannan dag, det är en del av hans livsstil.

 

Hur kom det sig att du började fotografera?

– Kamera har jag alltid haft, när jag flyttade hit fick jag för mig att fotografera på allvar. Resultatet blev att jag skaffade en systemkamera som inte fattade något av. Fick nys om fotoklubben och beslöt mig att gå med. Startade med en nybörjarkurs, men det var svårt i början men nu fungerar det ganska bra.

Ernst har fått rutin och har deltagit i fototävlingar, genomfört både porträtt och bröllopsfotograferingar. Investeringarna i nya kamera hus, optik och även studioutrustning har kommit till.

Vilken typ av fotograf är du?

Ser mig mer fotografering i naturen som mitt främsta intresse efter det är det väl porträtt. Är ibland för intensiv när jag fotograferar, skulle nog tjäna på att vara lite mer eftertänksam. Men de bästa bilderna är ögonblicksbilder. Jag vill ständigt lära mer och det är en stor fördel med klubben att det finns möjligheter att fota tillsammans och lära av varandra.

Det som är bra med klubben är att alla är öppna och delar med sig av sin erfarenhet. Resorna är väldigt kul, jag har varit med på de flesta och det är så högt i tak, vi kombinerar ett gemsamt intresse med social samvaro.

Vilka mål har du med ditt fotograferande?

– Jag vill utveckla porträtt fotografering av människor och djur, det är något som intresserar mig. Få mer kunskap och användningar av min studioutrustning.

Har du några planerade fotoresor under året.

– Jag har bokat in och kommer att följa med till Åland och Hållö och ser fram mot det.

Några av mina bilder

Den här bilden tycker jag om därför att det visar att spontanbilder också kan bli bra.

DSC_0718-2

Den här bilden tycker jag om därför att i den bilen är det mycket nostalgi och bilen i sig är snygg

DSC_7042-2

Hässjor, är den bild som jag gillar jag mest för att så här kunde det se ut när man var barn och att jag vann en tävling med bilden

DSC_0396-2

Ernst´s digitala album