Bengt-Åke Johansson

Bengt-Åke hör ursprungligen till en av de medlemmar som var med tidigt i klubbens historia, som nu återkommer efter en tids frånvaro. Han kan enkelt beskrivas som en aktiv och jordnära människa med stort engagemang och omsorg om andra.

– Under många år har jag varit en engagerad familjefotograf som dokumenterade familjen, efter att ha gått en av klubbens fotokurser så blev jag verkligt intresserad och började fotografera som hobby. Mitt naturintresse dominerar fotograferingen och till det makrofoto av insekter och växter säger Bengt-Åke

Bengt -Åke tycker inte att han är så rutinerad fotograf men den bästa bilden är en makrobild på en insekt. Bengt-Åke har en ödmjuk inställning till fotografering, han anser sig ha mycket kvar att lära och att samvaron i klubben ger tillfälle till lärande likaväl som social samvaro med andra likasinnade.

Vad tycker du om klubbens verksamhet?

-Förutom det sociala samspelet så är man inte ensam med sin kamera. Jag gillar resor som den till gjort till Hållö, fler korta dagsturer till olika mål. Jag tror också att klubben skall vara aktiv med att arrangera kurser för att intressera fler.

Beskriv dig själv som person

-Jag är ”högst normal i de flesta avseenden” gillar idrott och att träna ända sen jag var ung och träning är det är fortfarande viktigt för mig. Är social och gillar att umgås med barn och ungdomar för att jag håller mig mentalt yngre, därav mitt arbete som lärare.