Alf Lindberg

_DSF5645-RedigeraSonen som kom tillbaka från Stockholm, Alf har bosatt sig i närheten där han växte upp och byggt ett hus som fångar ögat med sin för bygden ovanliga lösning. Ett hus med ljus och rymd, högt beläget med utsikt över sjön. Alf har jobbat som journalist över stora delar av Sverige och arbetade senast som kommunikationschef på Vårdförbundet i Stockholm.

Alf´s digitala album

Hur startade ditt fotointresse?

– Min far Martin Lindberg startade den första fotoklubben i Färgelanda på -50 talet, och min bror och jag växte upp med fotografering och kameror. Som journalist blev skrivandet i fokus och tidningen hade fotografer. Men nu har jag investerat inför en resa till Botswana där jag ska fotografera vilda djur under två veckor.

Kan du beskriva din fotografering, är du naturfotograf?

– Nej, jag känner några som kan titulera sig som naturfotografer men jag ser mig som amatör. Jag har som mål att få till en riktigt bra naturbild varje månad, det fodrar mycket arbete. Förutsättningarna här är  goda med ett rikt djurliv runt huset. Arbetar med att få bra bilder på storlom och skrakar. Här om dagen fick jag riktigt bra bilder på en nötväcka och en ormvråk med en orm i klorna. Dom bilderna blev jag nöjd med.

Har du några planer inför sommaren?

– Planerar att bygga några gömsle vid sjön i sommar, däremot är jag inte intresserad att montera kameror med fjärrutlösare i bon. Blir fina bilder men det är inte mitt sätt att fota.

Vad tycker du om klubben?

Gillar att fotoklubben skapar möjligheter för medlemmar att ställa ut i ett enkelt sammanhang. Klubben ger en social gemenskap och tillfälle till resor tillsammans med likasinnade, det är ett bra komplement till fotografering. Fotoklubben gör ett viktig arbete för att dokumentera sin samtid, de håller på med flera ambitiösa projekt. Det enda som saknas är att klubben kunde få fler unga medlemmar.

Några bilder som jag gillar.

Sjön vid stugan

Sjön vid stugan

Uddevallabron

Uddevallabron

Nyponbuske och höstbjörk

Nyponbuske och höstbjörk