Varberg med omgivningar

Inga getter på Getterön

Fågel, fästning, fyr, fiskare och annan fägring fastnade i fokus när fem farbröder från fotoklubben färdades till Apelviken, strax söder om Varberg, för fotografisk höstexkursion 22-24 september.

Inkvarteringen i en lagom stor sommarstuga hade fixats av Lasse Larsson, som tillsammans med Ernst Knutsen, Bengt Olsson, Roger Myrström och Alf Lindberg utgjorde de fem kamera-kamraterna. Två Nikon, två Sony och en Canon. Alla i god form, både före och efter helgen!

Varberg mötte upp med gråväder, lite duggregn och någon solglimt – bra fotoljus kort sagt. Naturreservatet Getterön blev första utflyktsmålet, och utan att vara några fågelexperter så blev vi alla inspirerade av såväl naturen som det fina Naturum som finns där, med bra information, gott kaffe och fikabröd! Förutom alla gäss och änder syntes på håll såväl havsörnar som pilgrimsfalk, och på bild fångades både grå häger och gluttsnäppa. Några getter såg vi dock inte.

Längst ut på Getterön träffade vi en språksam ättling till initiativtagaren till naturreservatet, i full färd med att invändigt måla en nyligen restaurerad liten välbyggd stuga som förvaltas av naturskyddsföreningen i Varberg. Vi fick en god orientering om Getteröns historia och den lilla flygplatsens avgörande betydelse för att naturreservatet kunde bli verklighet. Getterön blev vår Varbergsfavorit, vi var där såväl fredag som lördag och söndag.

Under lördagen hann vi också med en rundvandring på fästningen i maklig takt, ett besök vid kallbadhuset och en stunds flanerande längs stranden i Apelviken. God mat och dryck, god nattsömn och intressanta samtal om dagens bilder och de stora världsfrågorna gjorde det hela till en lyckad fotoresa.

Text Alf Lindberg    Foto Alf Lindberg, Bengt Olsson och Ernst Knutsen   Fler bilder…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.