Fotoklubben åker till Lurö

Färgelanda fotoklubb på tur till Lurö i Vänern.

_DSF4390

Sex glada gossar (gubbar) från klubben gav sig iväg på fotoresa till Lurö, som är en ö i Vänern. Hela ön är ett naturreservat Från Färgelanda till Ekenäs tar det två timmar, sen med båt som tog en timma.

_DSF5789-2

Ernst hade bokat en trevlig stuga via Lurö Gästhärbärge och Krog som låg alldeles vid bryggan. Läs mer på www.lurogast.seTillsammans med ytterligare ett par hade vi ön för oss själva, efter att ha installerat oss spred vi ut oss över ön. Efter ett par timmar droppade deltagarna in i stugan med sin skörd av bilder. Diskussionerna tog fart kring fotorelaterade frågor, även en hel del andra ämnen avhandlades. Alf konstaterade raskt att vi befann oss i centrum av allt.

_DSF4345

Vi diskuterade olika kameramärke och optikers prestanda, gammal manuell optik på digitala kameror v/s ny autofokusoptik. Skärpedjup och optikers bokeh vid porträtt fanns med i diskussionen.

_DSF4321
Dag två startade tidigt för en del som tog sig ut för att fotografera redan vid femtiden på morgonen, vi samlades till en gemensam frukost kl åtta. Under frukosten avhandlades livligt konsten att koka ägg, Ernst Knutsen briljerade i ämnet och serverade energieffektivt kokade, perfekt tillagade ägg.  Andra enklare ämnen som avhandlades under frukosten var frihet, jämlikhet och broderskap

_DSF4374

Efter frukosten var det fri fototid och vi spred ut oss över olika delar av ön. Ernst Kutsen och jag utforskade västra delen av ön där det finns spår av ett gammalt tegelbruk och den äldre hamnen. Vi strövade i flera timmar på natursköna stigar och fotade.

_DSF4402

En enkel lunch kl 13 bestod av korv, kaffe och kaka, kryddat med livliga diskussioner på verandan. Det var trevligt och många skämt for genom luften. Efteråt valde några att ta en liten vilostund i horisontalt läge medan andra drog iväg för att fortsätta fotografera.

DSC05817-2

Dag två avslutades med middag som tillretts av gängets mästerkock, alla lät sig väl smaka av det grillade köttet och chokladpudding med degkroksgrädde. Diskussionerna kring fotografering, resan och världens problem avhandlades med allt från allvar till osannolikt humoristiska inlägg.

_DSF4281

Kvällssolen bjöd på sin glans och skönhet när den gick ner, en stol med vacker utsikt fick illustrera den vackra vyn.

 

2016-05-22

Bengt Olsson, Roger Myrström, Ingvar Onsjö, Ernst Knutsen, Alf Linberg och Jan Stalfors tackar för sig och Lurön för denna gång, nu ser vi fram emot nya fotoresor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.