Träna actionfoto på folkracetävling

 

Lördagen den 3/10 samlades  fyra medlemmar från klubben för att träna actionfoto och panorering på Rosendalsbanan där Dals MK arrangerade folkrace tävling. I samarbete med motorklubben får fotoklubben tillträde till mittdelen av banan, det ger goda förutsättningar till bra bilder. Fotografen kan lätt komma åt alla delar av banan. Motorklubben informerar om de säkerhetsregler som gäller och alla skall bära signalväst.Dals MK

 

Vi samlades en timma innan för att diskutera actionfoto, snabba tider för att frysa situationer och långa för panorering. Några använde blixt, synkad på 2:a ridån vid panoreringen, mycket beror på blixtens ledtal och avståndet till bilen. Olika
panoreringstekniker och andra tekniska frågor luftades innan tävlingen startade.

När första heatet släpptes iväg hade alla valt olika positioner och lät kamerorna arbeta. Dals MK hade bra timing och det var inte många minuter mellan varje heat. Vi fotograferade intensivt i tre timmar, många bilder blev det.

Foto: Lasse Larsson
Foto: Lasse Larsson

Att träna foto tillsammans ger bra färdighet och kunskap om olika fotosituationer.  Fotoklubben arrangerar på ett anspråkslöst sätt olika ”foto in action” där medlemmar lär av varandra. Alla i klubben kan arrangera och bjuda in till en aktivitet.

Foto:Lasse Larsson
Foto:Lasse Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.