Mitt finaste

Mitt finaste på Dalslands konstmuseum

Tretton medlemmar i Färgelanda fotoklubb finns nu ”hängda” på Dalslands konstmuseum i Upperud. Totalt är det ca 90 bilder från fotografer i de fyra dalsländska fotoklubbarna som visas under temat ”Mitt finaste”.  Lördag 19 september var det välbesökt vernissage för fotoutställningen, tillsammans med en smidesutställning.

– Den stora spännvidden i bildmotiven gjorde det till en utmaning att få till en sammanhållen utställning. Jag har varit sträng, så alla inlämnade bilder har inte fått plats, säger Helen Backlund, museichef och ansvarig för bildurval och hängning.

19092015-IMG_6733
Roger Myrström och Urban Henriksson lyssnar till museichefen Helen Backlunds tankar om bildhängningen. Foto: Alf Lindberg

Bilderna är hängda på antingen blå eller vita väggar i museets nedre utställningshall.  På varje vägg något som kan beskrivas som tematiska förskjutningar, som Lennarth Bernhardsson beskriver så här på klubbens FB-sida: 

”Intressant, med en tydlig tematisering utifrån färgerna i bilderna. Svartvitt som försiktigt gick över till kyla via bilder med svala färger. Tunna gyllene färger tonades över till mustigt gröna motiv. Lite rött, mera rött och till slut jätterött. En vägg men bilder på människor. ”

Lennarth var, tillsammans med Bengt Olsson, Urban Henriksson, Ernst Knutsen, Roger Myrström och undertecknad på plats under vernissagen, alla förstås lite extra nyfikna på hur det gått med de egna bilderna. Och kunde efteråt relativt nöjda unna sig ett gott fika på cafe Bonaparte.

19092015-IMG_6722
Museichefen Helen Backlund diskuterar bilderna med Roger Myrström, Urban Henriksson och Ernst Knutsen. Foto: Alf Lindberg

Utöver de sex som var på vernissagen så deltar även klubbmedlemmarna Eva Bagge, Evelina Kvist, Annika Sallander, Lennart Jansson, Lasse Larsson, Johnny Odden och Jan Stalfors med bilder i utställningen, som pågår till 15 november. Fram till 25 oktober är det öppet onsdag-söndag kl 11-17, därefter lördag-söndag 11-17.

Text: Alf Lindberg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.