Fotoresa Kinnekulle

Den 24-26 maj genomförde Färgelanda fotoklubb sin årliga fotosafari. I år bar det av till Kinnekulle. 6 stycken medlemmar träffades efter inkvartering på Hällekis caming för småprat och planering av platser att besöka. När solen började sänka sig tog gruppen en lite promenad till Vänerns strand för att invänta och fotografera solnedgången.

På lördagen började vi med ett besök i Husaby där kyrkan och Sankt Sigfrids källa besöktes. Sedan till Österplana och en del av pilgrimsleden för en kortare vandring till Martorpsfallet. Orkidéer och andra blommor fångade intresset liksom själva fallet.
Tillbaka till bilarna åkte vi till Västerplana storäng där det finns ett stort områden med Ramslök. Under de stora ekarna hade den inte riktigt slagit ut men där solen kom åt hittade vi många som fångades genom linsen. Vi kan bara ana hur otroligt vackert det är när hela marken är täckt av de härligt doftande blommorna. Dagen avslutades med en kort fotovandring och gemensam middag i det gamla stenbrottet.

Söndagen började i Falkängens hantverksby under en helt klarblå himmel och en värmande sol. Vi fortsatte sedan till Forshem med besök på Stenmuséet, Pilgrimshärbärget och kyrkan. Kaffe och glass i solskenet och så for vi till den avslutande platsen, Lasses Grotta.

Glada människor med brinnande fotointresse och ett fantastiskt väder gav oss alla ett minne som håller i många år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.